Cyber security Nyheder
cyber security CyberNordic

MDR, EDR og XDR – Vi kalder det for Overvåget Antivirus – enkelt og ligetil.

I den moderne digitale æra, hvor trusler mod virksomheders datasikkerhed bliver stadig mere sofistikerede og hyppige, bliver det afgørende for virksomheder af enhver størrelse at implementere effektive sikkerhedsforanstaltninger.

I CyberNordic kan vi godt lide at tale direkte og bruge et sprog, som de fleste kan forstå. Vi har derfor skrevet en artikel om hvorfor Overvåget Antivirus, er relevant for SMV’er – altså virksomheder op til 500 medarbejdere.

Vi har valgt at navngive vores Antivirus løsning – Overvåget Antivirus, der  også kan betegnes som:

  • Managed Detection and Response (MDR)
  • Endpoint Detection and Response (EDR)

Hvad er udfordringen i SMV-segmentet?

Kompleksiteten af Trusler

Der går desværre næsten ikke en dag uden vi i pressen kan læse om cybertruslerne og nye hacker angreb. For ganske få måneder siden, var disse “nyheder”, primært noget som “IT-sikkerhedsnørder” sad og kiggede efter for at finde nye angrebsmetoder osv., mens det nu er blevet dagligdags nyheder i den almindelige pressedækning. Det er ikke kun de helt store cyberangreb, der når “Breaking News”-niveau, men også angreb på mindre virksomheder, da hyppigheden er blevet så meget større. Et skrækeksempel var Chili Klaus, der var tæt på at miste hele sin forretning.

Kompleksiteten, variationen og intensiteten i de angreb vi ser, er også steget de seneste måneder. Hvilket før omtalte pressedækning også er et udtryk for.

Overvåget Antivirus (MDR, EDR) er designet til at bekæmpe den stigende kompleksitet af cybertrusler, som virksomheder står overfor i dag. Overvåget Antivirus er en proaktiv overvågning, detektion og reaktion på avancerede trusler, herunder malware, og ransomware, som desværre udgør en alvorlig risiko for virksomhedens datasikkerhed.

Mangel på IT-ressourcer

Virksomheder i SMV-segmentet har ofte begrænsede IT-ressourcer og budgetter til at håndtere cybersikkerhed internt. Overvåget Antivirus (MDR, EDR) tilbyder en outsourcet tilgang til cybersikkerhed, hvor eksterne eksperter og specialister overvåger og beskytter virksomhedens it-miljø, hvilket frigør interne ressourcer til andre vigtige opgaver.

I CyberNordic ser vi ofte at det er personen der tilfældigvis har ansvaret for IT, som ofte også har ansvaret for antivirus, og i enkelte tilfælde har virksomheden købt en dyr EDR-løsning, som de ofte ikke har konfigureret korrekt. Ofte har denne person også andre arbejdsopgaver i virksomheden.

I CyberNordic har vi IT-sikkerhedseksperter ansat, der overvåger og analysere den kriminelle aktivitet som alle virksomheder bliver udsat for dagligt. Heldigvis bliver langt det meste fanget inden det når indenfor I virksomhedernes pc’er og data.

Hvad er forskellen på overvåget antivirus og det jeg har i dag?

Beskyttelse af de digitale enheder

Digitale enheder – computere, laptops, servere, tablets og smartphones udgør ofte den svageste forbindelse i virksomhedens it-infrastruktur. Overvåget Antivirus – særligt det som også kaldes for EDR fokuserer specifikt på overvågning af og reaktion på aktivitet på de digitale enheder, hvilket hjælper med at forhindre, opdage og reagere på potentielle sikkerhedsbrud selvom der ikke findes signaturer der matcher angriberen.Skalérbare løsninger

Overvåget Antivirus (MDR, EDR) kan skaleres til at imødekomme behovene i virksomheder med forskellige størrelser og vækstfaser. Dette gør dem ideelle for virksomheder med op til 500 medarbejdere, da de kan tilpasses i takt med virksomhedens udvikling og behov. Dette gælder både i forhold til løbende udbygning i takt med at virksomheden får nye medarbejdere, men også i indhold i takt med at virksomhedens løsninger ændres i kompleksitet markeder og ikke mindst risici.

Overholdelse af Loven:

Med indførelsen af stadig strengere databeskyttelseslove som GDPR, NIS2, DORA osv. er det afgørende for virksomheder at sikre, at de overholder gældende lovgivning vedrørende beskyttelse af personlige oplysninger og datasikkerhed. Overvåget Antivirus (MDR, EDR) kan hjælpe virksomheder med at opfylde disse lovmæssige krav ved at sikre, at deres it-miljø er beskyttet mod potentielle sikkerhedsbrud og dataangreb. Et væsentligt punkt i NIS2 er f.eks. at medarbejdere og ledelsen udstyres med de rette kompetencer til at imødekomme de cybertrusler. Det kan være svært at nå at få alle relevante kompetencer med uden at skulle ansætte ekstra ressourcer.

Hvordan kommer vi så i gang?

Overvåget Antivirus er – alt andet lige – et væsentligt værktøj for SMV-virksomheder, der ønsker at beskytte deres it-miljø mod cybertrusler.

Ved at investere hvad der svarer til en pizza pr. pc. pr. måned, kan disse virksomheder reducere risikoen for dataangreb, beskytte deres omdømme og opretholde deres forretningskontinuitet i en stadig mere digitaliseret og truende verden.

Du kan læse mere om CyberNordic Overvåget Antivirus her: https://cybernordic.dk/av

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning