Ordbog

Risikovurdering (Risk assesment)

Risikovurdering er en proces, hvor man identificerer, vurderer og prioriterer risici i forhold til cybersikkerhed og beslutter, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal implementeres for at reducere risikoen.

1. Identifikation af risici

I første fase af risikovurderingen fokuserer man på at identificere alle mulige risici, der kan true organisationens it-infrastruktur. Dette indebærer at gennemgå eksisterende systemer, netværk, applikationer og data for at finde sårbarheder, der kan udnyttes af ondsindede aktører. Eksempler på risici kan omfatte alt fra malware-infektioner og phishing-angreb til datalækager og insidertrusler.

2. Vurdering af risici

Når de potentielle risici er identificeret, vurderes de i forhold til deres sandsynlighed og konsekvens. Sandsynligheden vurderes ved at analysere, hvor stor risiko der er for, at en trussel realiseres, mens konsekvensen vurderes ved at analysere, hvor alvorlige følgerne vil være, hvis truslen realiseres. For eksempel kan en ransomware-angreb have høj sandsynlighed og alvorlige konsekvenser, hvis det rammer kritiske systemer, hvilket gør det til en højrisiko, som skal prioriteres.

3. Prioritering af risici

Efter vurderingen prioriteres risiciene, baseret på deres sandsynlighed og konsekvens. Højrisici, der kan medføre alvorlige konsekvenser, behandles først, mens lavere risici kan håndteres på et senere tidspunkt. Denne prioritering hjælper organisationen med at fokusere sine ressourcer på de områder, der kræver mest beskyttelse.

4. Implementering af sikkerhedsforanstaltninger

Til sidst beslutter man, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal implementeres for at reducere risikoen. Det kan omfatte tekniske løsninger som firewall-konfigurationer, antivirusprogrammer, adgangskontrolmekanismer eller organisatoriske tiltag som medarbejdertræning, sikkerhedspolitikker og procedurer for hændelseshåndtering.

Med leverandører som blandt andet Acronis, CrowdStrike og KnowBe4 er vores kunder sikret IT-løsninger i topkvalitet. CyberNordic blev stiftet i 2020 med det formål at gøre en forskel for små og mellemstore virksomheder, og i dag hjælper vi blandt andet brands som Beauté Pacifique og DEAS Group.



0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning