Ordbog
cyber security CyberNordic

URL hijacking

URL hijacking refererer til taktikker, hvor hackere manipulerer eller efterligner webadresser for at bedrage brugere. Disse manipulerede URL’er kan lede intetanende brugere til skadelige steder, hvor de står over for risikoen for at få deres personlige oplysninger stjålet, blive inficeret med malware, eller blive bombarderet med uønskede reklamer. 

Hvad er eksempler på URL hijacking angreb?

Mange former for URL hijacking udnytter små fejl, som brugere nemt selv kunne lave. For eksempel, ved at registrere en URL, der udnytter en almindelig stavefejl i et kendt domænenavn, kan en hacker oprette en kopi af en legitim hjemmeside. Dette fænomen er kendt som ‘typosquatting‘. Tænk, hvis du i stedet for “www.google.com” utilsigtet indtastede “www.foogle.com” eller “www.gogle.com”. Med blot en enkelt eller to forkerte bogstaver kan en hacker dirigere dig til en skadelig webside. Disse websider kan have til formål at installere malware, stjæle brugerdata som kreditkortoplysninger eller endda stjæle brugernes identitet.

En anden taktik, der bruges, er watering hole angreb (vandhulsangreb), hvor hackere inficerer populære websites med malware for at ramme en specifik gruppe af besøgende. Dette minder om domain hijacking, hvor en angriber overtager ejerskabet af et domænenavn uden ejerens samtykke. Men mens domain hijacking overtager selve domænet, fokuserer URL hijacking mere på at efterligne URL’en.

For at beskytte dig selv er det afgørende altid at dobbelttjekke URL’en, før du indtaster personlige oplysninger, og undgå at klikke på links fra mistænkelige kilder. Det kan også være nyttigt at bogmærke ofte besøgte websider..Hvis du ejer et domæne, kan det være en god ide at registrere dets stavefejl versioner for at forhindre potentielle angreb (f.eks. www.gogle.com).

Hvordan opdager man URL hijacking angreb?

Opdagelse af URL hijacking kræver et skarpt øje for detaljerne i de besøgte websider. Brugere kan f.eks. støde på sider, der ikke helt matcher deres normale design eller funktion. Uventede omdirigeringer, en stigning i pop-up-reklamer, eller websider, der anmoder om adgangskoder eller følsomme oplysninger uden klar grund, kan også være gode indikatorer. At regelmæssigt tjekke URL’en i din browser er et effektivt første skridt for at bemærke svindel.

Hvordan slipper man af med URL hijacking angreb?

Beskyttelse mod URL hijacking begynder med proaktivitet. Sørg for at alle browsere og software er opdaterede med de nyeste sikkerhedspatches. Det er også vigtigt at have en pålidelig antivirus- eller sikkerhedsløsning installeret. Uddannelse om de trusler, der findes, kan også være et stærkt værn mod disse angreb. Vær altid forsigtig, når du klikker på links i e-mails, især hvis du ikke genkender afsenderen, og dobbelttjek webadresser, før du indtaster personlige oplysninger.

CyberNordic: Din løsning til internetsikkerhed

Hos Cybernordic ved vi, hvor vigtigt det er at have helt styr på sin internetsikkerhed. Tiden og trusselsniveauet er løbet fra de traditionelle antivirusprodukter, som de fleste virksomheder benytter i dag, hvorfor rigtig mange er sårbare overfor for eksempel URL-hijacking angreb.

Virksomhederne har behov for en skærpet sikkerhedsløsning, hvor sikkerhedsfolk holder øje med de trusler, der rammer virksomheden! Hos CyberNordic tilbyder vi flere sikkerhedsløsninger, herunder en særlig overvåget antivirus-løsning. Det særlige ved vores løsning er, at den ikke kun vurderer selve truslen, men også den ”adfærd”, ukendte mønstre og hændelser, som den medfører i dine enheder, hvad enten det er en tablet, smartphone eller computer.

CyberNordic overvåger jeres digitale enheder og de trusler, de udsættes for. Skulle der ske en hændelse på en computer, server eller mobil enhed, blokerer vi enheden, kontakter jer og finder en fælles løsning på problemet.

Vi tilbyder Cybersikkerhedsløsninger der lever op til de sidste nye krav for små og store virksomheder. Vi er blandt Danmarks førende sikkerhedseksperter og har mange års erfaring med at arbejde med både små og store virksomheder. Før vi etablerede CyberNordic har vi solgt og leveret mange forskellige typer af IT-løsninger og services til nogle af Danmarks og Nordens største private og offentlige organisationer. Hos os får du Cybersikkerhedsløsninger til en pris og et omfang der matcher din virksomheders risiko, branche og størrelse. Hvis du har yderligere spørgsmål eller hvis du har brug for hjælp med andre aspekter af din online sikkerhed, er du velkommen til at kontakte os her.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning