Ordbog
cyber security CyberNordic

Cloud sårbarheder

Cloud sårbarheder og cloud sikkerhed

Cloud computing har revolutioneret den måde, vi gemmer og behandler data på. Men med denne udvikling følger også en række spørgsmål og bekymringer omkring denne teknologis sikkerhed. For er det sikkert at bruge cloudløsninger og hvorfor bør man vælge det? Dette er nogle af de spørgsmål vi vil besvare i denne artikel. 

Hvad betyder det, når man har en cloud-løsning?

Når man har en cloudløsning, betyder det, at man opbevarer sine programmer og sin data digitalt i stedet for at opbevare det på sin egen computer. Dette gør det utroligt nemt, hurtigt og fleksibelt at få adgang til sine applikationer og ikke mindst sine data. Udtrykket cloud hænger sammen med cloud computing. 

I dag bruger langt de fleste virksomehder cloudløsninger og der findes derfor masser af cloud leverandører. En cloud leverandør er ikke blot en serviceudbyder, men ofte også en partner, der arbejder aktivt for at optimere en virksomheds IT-infrastruktur. Udover at håndtere baggrundsinfrastrukturen tilbyder de typisk også en række tillægstjenester som dataanalyse, maskinlæring og sikkerhedsprotokoller, der er skræddersyet til dit behov.

Hvorfor vælger så mange en cloudløsning til deres data?

Der er mange grunde til hvorfor virksomheder i dag i stor stil vælger at bruge cloudløsninger. For det første kan man spare mange udgifter ved at samle sine data i skyen. Men derudover er det også langt mere fleksibelt og skalerbart for virksomhederne. I sidste ende bidrager disse faktorer til at gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige. Ved at frigøre interne ressourcer kan medarbejdere derfor fokusere på innovation og udvikling, hvilket kan fremskynde digital transformation. 

Sikkerhedsproblemer ved cloudløsninger

Når det kommer til cloud computing, er sikkerheden ofte et tveægget sværd. På den ene side tilbyder cloud-leverandører ofte avancerede sikkerhedsforanstaltninger, der overgår, hvad enkeltpersoner og små virksomheder kan opnå på egen hånd. På den anden side indfører overgangen til en cloudløsning en række komplekse sikkerhedsudfordringer, der kan gøre data og systemer sårbare, hvis de ikke håndteres korrekt.

Nogle af de typiske sårbarheder inkluderer:

  • Manglende beskyttelse af data
  • Svagheder i cloud-infrastrukturen
  • Uautoriseret adgang til cloud-tjenester

Manglende beskyttelse af data

Manglende beskyttelse af data er en alvorlig sårbarhed, der kan have vidtrækkende konsekvenser for virksomheder af alle størrelser. 

Dette kan inkludere utilstrækkelig kryptering af data, både i standbymode og under transmission, hvilket kan gøre det nemt for uvedkommende at skaffe sig adgang til en virksomheds følsomme oplysninger. Desuden kan dårligt administrerede adgangsrettigheder føre til, at uautoriserede personer eller hackere får adgang til data, de ikke skulle have adgang til. Dette problem forstærkes, hvis virksomheden ikke har en klar og konsekvent politik for datalagring og -adgang.

Svagheder i cloud-infrastrukturen

Svagheder i cloud-infrastrukturen kan variere fra tekniske fejl til mere komplekse systemfejl. For eksempel kan fejl i konfigurationen af en firewall åbne op for angreb udefra. Tredjepartsapplikationer og -tjenester, der integreres i din cloud-løsning, kan også bringe sårbarheder ind i systemet.

Uautoriseret adgang til cloud-tjenester

Sidst men ikke mindst så kan uautoriseret adgang til cloud-tjenester være en trussel, der kan komme fra mange forskellige steder. 

Særligt Phishing-angreb, hvor angribere forsøger at narre brugere til at afsløre deres loginoplysninger, er en almindelig metode, hvor hackere forsøger at få adgang til cloud-tjenester. 

Derudover kan brug af svage eller genbrugte adgangskoder give let adgang til systemerne. Interne trusler fra medarbejdere, der enten misbruger deres adgangsrettigheder eller utilsigtet udsætter systemerne for risiko, er også en alvorlig bekymring.

Hvordan beskytter du dig bedst?

Selvom der er udfordringer ved cloudløsninger, så er der skridt du kan tage for at beskytte dig mod disse risici. 

  • Brug stærke adgangskoder og to-faktor-autentificering (2FA): Det første du bør gøre, er at sikre, at dine medarbejdere bruger 2-faktorgodkendelse og anvender stærke adgangskoder. En stærk adgangskode bør inkludere en kombination af bogstaver, tal og specialtegn for at gøre det svært for hackere at gætte eller brute-force den. Men en stærk adgangskode alene er ikke nok. To-faktor-godkendelse tilføjer et ekstra lag af beskyttelse ved at kræve en sekundær godkendelsesproces, ofte via en smartphone-app eller en sms. Dette betyder, at selvom nogen får fat i din adgangskode, ville de også skulle have adgang til din sekundære enhed for at logge ind.
  • Adgangsstyring: Menneskelige fejl eller interne trusler kan udgøre en alvorlig risiko. Dette problem kan minimeres gennem effektiv adgangsstyring. Sørg for at kun nøglemedarbejdere har adgang til følsomme data. Overvej at bruge rollebaseret adgangskontrol, som giver forskellige niveauer af tilladelse baseret på en persons rolle i virksomheden. Dette reducerer risikoen for uautoriseret adgang og giver dig mere kontrol over, hvem der har adgang til hvad.
  • Korrekt kryptering af filer: Uanset om det er dine personlige fotos eller virksomhedens fortrolige data, er det vigtigt at kryptere alle oplysninger, der er lagret i skyen. Dette gør data ulæselige uden den nødvendige dekrypteringsnøgle. Moderne krypteringsteknologier som AES (Advanced Encryption Standard) tilbyder høj sikkerhed og er svære at bryde. Det er også afgørende at kryptere data, når de overføres mellem dit netværk og cloud-tjenesten.
  • Løbende overvågning: Det er ikke nok bare at sætte sikkerhedsforanstaltninger op; du skal også løbende overvåge dit miljø for at spotte usædvanlige aktiviteter, der kunne indikere et sikkerhedsbrud. Anvendelse af overvågningsværktøjer og indstilling af alarmer for usædvanlige hændelser kan hjælpe dig med hurtigt at identificere og reagere på trusler. Dette er særligt vigtigt, da tidlig detektion kan være afgørende for at begrænse skaden af et sikkerhedsbrud.

Ved at fokusere på disse fire områder kan du i høj grad styrke din beskyttelse mod cloud-sårbarheder og skabe et mere sikkert miljø for dine data.

CyberNordic: Få helt styr på din internetsikkerhed

Hos Cybernordic forstår vi, hvor kritisk det er at have styr på sin internetsikkerhed. Traditionelle antivirus-produkter kan ikke længere holde trit med den aktuelle trusselssituation, hvilket gør mange virksomheder udsatte over for eksempelvis cloud sårbarheder.

Virksomhederne har behov for en skærpet sikkerhedsløsning, hvor sikkerhedsfolk holder øje med de trusler, der rammer virksomheden! Hos CyberNordic tilbyder vi flere sikkerhedsløsninger, herunder en særlig overvåget antivirus-løsning. Det særlige ved vores løsning er, at den ikke kun vurderer selve truslen, men også den ”adfærd”, ukendte mønstre og hændelser, som den medfører i dine enheder, hvad enten det er en tablet, smartphone eller computer.

Hos CyberNordic overvåger vi jeres digitale enheder og de trusler, de udsættes for. Skulle der ske en hændelse på en computer, server eller mobil enhed, blokerer vi enheden, kontakter jer og finder en fælles løsning på problemet.

Vi tilbyder cybersikkerhedsløsninger der lever op til de sidste nye krav for små og store virksomheder. 

Vi er blandt Danmarks førende sikkerhedseksperter og har mange års erfaring med at arbeje med både små og store virksomheder. Før vi etablerede CyberNordic har vi solgt og leveret mange forskellige typer af IT-løsninger og services til nogle af Danmarks og Nordens største private og offentlige organisationer. Hos os får du Cybersikkerhedsløsninger til en pris og et omfang der matcher din virksomheders risiko, branche og størrelse. Hvis du har yderligere spørgsmål om, hvordan du sletter din Instagram-konto, eller hvis du har brug for hjælp med andre aspekter af din online sikkerhed, er du velkommen til at kontakte os.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning