Ordbog
cyber security CyberNordic

DNS hijacking

Forestil dig, at du prøver at finde en bestemt hjemmeside på nettet. Du indtaster adressen i din webbrowser, men i stedet for at komme til den rigtige hjemmeside, bliver du sendt et helt andet sted hen. Det er i bund og grund, hvad DNS-hijacking er.
DNS står for Domain Name System. Det fungerer som internettets telefonbog. Når du indtaster en webadresse i din browse, bliver den omsat til en IP-adresse, som er den faktiske placering på nettet, hvor hjemmesiden hører hjemme. Ved DNS-hijacking ændrer hackere den normale DNS-opslag. Dvs. når du prøver at gå til en bestemt hjemmeside, bliver du sendt til en anden side, som de kontrollerer.

Det gør hackerne for at stjæle dine personlige oplysninger, vise dig reklamer eller endda sprede malware.
Det er lidt som om, at nogen manipulerer en telefon. Så når du prøver at ringe til din ven, ender du i stedet med at tale med en fremmed. DNS-hijacking er altså en måde at dirigere folk til forkerte steder på internettet, og det kan have negative konsekvenser for sikkerheden og privatlivet.  

Det er vigtigt for at beskytte sig mod DNS hijacking ved at opdatere software, aktivere to-faktor-godkendelse og bruge pålidelige antivirusprogrammer. Vi beskytter dig som din IT-sikkerhedspartner.

 

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning