Cyber security
cyber security CyberNordic

Hvad gør jeg, hvis min Instagram er blevet hacket?

Er din Instagram blevet hacket? Det kan være en frustrerende situation, især når du har brug for at logge ind og ikke kan. Her vil vi forklare, hvordan hacking af Instagram konti kan forekomme, og hvad du kan gøre for at få kontrollen over din konto tilbage.

Konsekvenser af at have din Instagram-konto hacket

Når din Instagram-konto er blevet hacket, kan det føre til alvorlige konsekvenser, såsom:

 • Tab af personlige data: Hackere kan få adgang til dine private oplysninger som navn, fødselsdato, billeder, og private beskeder, hvilket kan bruges til identitetstyveri eller andre kriminelle formål.
 • Spam og skadeligt indhold: Din konto kan blive brugt til at sende spam eller skadeligt indhold, som kan skade dit ry og relationer.
 • Økonomiske tab: Hvis du bruger Instagram professionelt, som en del af dit arbejde, kan du miste omsætning eller sætte dine relationer til dine kunder over styr.
 • Afpresning: Hackere kan true med at offentliggøre dine private data eller billeder, hvis ikke du betaler en løsesum.

Tegn på, at din Instagram-konto kan være hacket

Det kan nogle gange være svært at afgøre, om din konto er blevet hacket, men der er nogle klare tegn, du bør være opmærksom på. 

Et af de hyppigste tegn på at du er blevet hacket er at der opstår ændringer i din profil, som du ikke selv har foretaget. Dette inkluderer ændringer i dit profilbillede, din biografi på profilen, din e-mailadresse, telefonnummer, eller der tilføjes  links til andre sider.

Hvis der findes indlæg, kommentarer, eller beskeder sendt fra din konto, som du ikke har skrevet, kan det være et andet alarmerende tegn. 

Et andet tegn kan være pludselige ændringer i din følger-liste, eller hvis din adgangskode er blevet ændret uden, at du selv har gjort det. Sidst men ikke mindst kan e-mails fra Instagram om ændringer i din e-mailadresse eller adgangskode, som du ikke selv har foretaget, være et tydeligt tegn på, at nogen muligvis har fået adgang til din konto.

Pas dog på med at blindt stole på e-mails, som ser ud til at komme fra Instagram. Det er nogle gange en angriber vil have dig til at afgive dit kodeord (se mere om phishing på vores blog)

Hvad skal du gøre, hvis din Instagram er blevet hacket?

Hvis din konto er blevet hacket, tag følgende trin:

  • Ændre din adgangskode (hvis du stadig har adgang): Opret en ny stærk adgangskode, der ikke anvendes på andre hjemmesider eller på andre tjenester.
  • Kontakt Instagram: Gå til Instagrams hjælpeside for kompromitterede konti og følg vejledningen.
  • Gennemgå dine indstillinger: Kontroller og opdater dine personlige oplysninger, hvis nødvendigt.
  • Sikr dig for fremtiden: Overvej at investere i digital sikkerhed, og gennemgå dine sikkerhedsindstillinger regelmæssigt.
  • Aktiver to-faktor godkendelse: Med to-faktor godkendelse modtager du f.eks. en SMS eller du skal godkende nye login forsøg på din telefon (ligesom MitID)

Forebyggende foranstaltninger

Ligesom med alle former for cybersikkerhed så er det vigtigste man kan gøre, at forsøge at forebygge eventuelle hackerangreb. Heldigvis er der en række ting du kan gøre for at at sikre dig mod at blive hacket. For at beskytte din konto kan du blandt andet gøre følgende::

 • Brug så vidt muligt kun unikke adgangskoder: Brug lange, komplekse adgangskoder, der er unikke for hver tjeneste eller hjemmeside og opdater dem løbende – dvs hver tredje måned 
 • Brug to-faktor-godkendelse: Tofaktorgodkendelse kræver en ekstra bekræftelse og gør det sværere for hackere at få adgang til dine konti. 
 • Undgå phishing-forsøg: Vær på vagt over for falske e-mails eller beskeder, der beder om dine loginoplysninger.Phishing er blandt de mest udbredte former for cyberangreb. 
 • Hold dine apps opdateret: Hold dine apps og enheder opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser.
 • Undgå at dele dine kontooplysninger: Del ikke dine adgangskoder med andre, og vær forsigtig med, hvem du giver adgang til din konto.
 • Log ud fra offentlige enheder: Log altid ud fra offentlige computere og delte enheder.

Undgå at dine ansattes profiler bliver hacket

Ved at forstå risikoen og følge de anbefalede retningslinjer, kan du tage kontrol over din Instagram-konto og bedre sikre dig mod cybertrusler. Hos CyberNordic har vi mange års erfaring med at hjælpe små og store virksomheder med at sikre deres IT-infrastruktur mod hackerangreb. Og særligt mobile enheder og ens brug af sociale medier på ens arbejdstelefon kan udgøre en stor trussel mod din virksomheds IT-sikkerhed. Hvis du er i tvivl om jeres virksomhed er ordentligt sikret til at modstå de nyeste cyber sikkerhedstrusler, så kontakt os i dag.

0
  0
  Kurv
  Din kurv er tomFind din IT-løsning