Ordbog
cyber security CyberNordic

Ransomware angreb

Hvad er ransomware?

Ransomware er en form for skadelig software, eller malware, der trænger ind i din computer, krypterer dine filer og kræver løsepenge for at gendanne adgangen til dem. Men hvordan foregår et ransomware-angreb, og hvorfor kan ransomware ikke bare slettes? Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Hvordan foregår et ransomware-angreb?

Et ransomware-angreb er en målrettet handling udført af hackere, som forsøger at låse dine filer bag en kryptografisk nøgle. Processen starter ofte med et stykke malware. Malware, en sammentrækning af “malicious software”, og dækker over et bredt spektrum af skadelig software, herunder ransomware. Malware kan komme fra mange forskellige kilder, inklusiv, men ikke begrænset til, inficerede e-mails, farlige hjemmesider, og usikre software-downloads.

Ransomware fungerer ved at infiltrere computeren, kryptere filerne på den og lukke brugeren ude. Hackerne vil derefter sende en besked, der typisk indeholder instruktioner om, hvordan man kan betale en løsesum – deraf navnet “ransomware”. 

Betalingen skal ofte foregå i usporlige kryptovalutaer, så hackerne kan dække deres spor. Når løsesummen er betalt hævder hackerne, at du igen vil få adgang til dine filer og data. Dette kan du dog aldrig være helt sikker på sker. 

Hvorfor kan man ikke slette ransomware?

Når det kommer til ransomware, er det ikke så nemt at slette igen. Ransomware er designet til at være ekstremt vanskeligt at fjerne og for at komplicere tingene yderligere, vil sletning af ransomware-programmet ikke nødvendigvis gendanne dine filer.

Her er det vigtigt at forstå, at selve ransomware-programmet og de krypterede filer er to forskellige ting. Ransomware-programmet er “nøglen”, der har låst dine filer. Selv hvis du formår at slette dette program, vil dine filer stadig være låst, da de er blevet krypteret.

Uden den specifikke dekrypteringsnøgle, som kun hackerne har, er det i praksis umuligt at dekryptere og gendanne adgangen til de berørte filer. Dette er grunden til, at ransomware er så potent et værktøj for cyberkriminelle: selv hvis deres malware bliver opdaget og fjernet, er skaden allerede sket, og dine filer forbliver utilgængelige uden den nødvendige dekrypteringsnøgle.

Hvordan opdager og håndterer man ransomware?

Det første skridt er at være opmærksom på potentielle trusler og mistænkelig adfærd. Hvis du pludselig ikke kan tilgå dine filer, eller hvis du ser en besked på din skærm om, at dine filer er blevet krypteret, er det sandsynligt, at du er ramt af et ransomware angreb. En effektiv håndtering af ransomware kræver en solid sikkerhedsløsning, som kan identificere og blokere ransomware-angreb, før de forårsager skade.

CyberNordic’s løsninger mod ransomware

Hos Cybernordic forstår vi, at internetsikkerhed er afgørende i dagens trusselsbillede, hvor traditionelle antivirusprodukter ikke længere kan give den rette beskyttelse. 

Derfor tilbyder vi skræddersyede sikkerhedsløsninger, herunder en særlig overvåget antivirus-løsning. Denne løsning er unik ved ikke kun at vurdere truslen, men også den ”adfærd”, ukendte mønstre og hændelser, som den medfører i dine digitale enheder, uanset om det er en tablet, smartphone eller computer.

Vi overvåger dine digitale enheder og de trusler, de udsættes for 24/7. Skulle der ske en hændelse på en computer, server eller mobil enhed, træder vores system i kraft, blokerer enheden, og CyberNordic begynder at analysere kilden til truslen.

Din sikkerhed er vores prioritet

Vores produkter lever op til de nyeste krav for både små og store virksomheder. Vi er blandt Danmarks førende sikkerhedseksperter og har mange års erfaring med at arbejde med både små og store virksomheder. Før vi etablerede CyberNordic, har vi solgt og leveret mange forskellige typer af IT-løsninger og services til nogle af Danmarks og Nordens største private og offentlige organisationer. Hos os får du cybersikkerhedsløsninger til en pris og i et omfang, der matcher din virksomheds risiko, branche og størrelse. Vores produkter vil også hjælpe dig med at blive compliant med NIS2-direktivet.

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig med dine online sikkerhedsproblemer og -spørgsmål.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning