Ordbog
cyber security CyberNordic

Distributed Denial of Service (DDoS) angreb

Distributed Denial of Service, også kendt som DDoS eller et overbelastningsangreb, er en type cyberangreb, hvor et netværk af kompromitterede computere bruges til at overbelaste en server, en service, eller et netværk.

 Formålet er at gøre det umuligt for de rigtige brugere at få adgang til netværket. Hackerne opnår dette ved at sende masser af uønsket trafik til hovedserveren, indtil det enten går ned eller bliver så langsomt, at det er ubrugeligt.

Er det ulovligt at udføre DDoS angreb i Danmark?

Ja, det er ulovligt at udføre et DDoS-angreb i Danmark og mange andre lande rundt om i verden. Det betragtes som en form for cyberkriminalitet

Det er også ulovligt at anstifte, bistå eller medvirke til et DDoS-angreb. Hvis man bliver fanget, kan man blive straffet med bøder, fængsel eller begge dele. 

DDoS angreb er et af de mest udbredte cyberangreb og der er løbende eksempler på danske virksomheder, institutioner og ministerier der er blevet ramt af denne type angreb. 

Et eksempel var TV2, der blev udsat for et DDoS angreb i marts 2023.

I maj 2023 blev en række hjemmesider under det danske forsvarsministerium ligeledes lagt ned af et DDoS angreb.

Hvordan forhindrer man et DDoS-angreb?

For at forhindre DDoS-angreb, er der flere forskellige teknikker og metoder, som man kan bruge. En af de mest effektive metoder er at implementere en ordentlig firewall og andre netværkssikkerhedsforanstaltninger. Desuden kan det være en god idé at bruge tjenester, der kan identificere og blokere DDoS-angreb.

Det er også vigtigt at sørge for, at alle ens systemer og alt ens software er opdateret, da ældre systemer kan være mere sårbare overfor angreb.

Desuden kan det hjælpe at have en plan for, hvad man skal gøre, hvis man bliver mål for et DDoS-angreb. Dette kan omfatte ting som at have backup af vigtige data, at kende de nødvendige skridt til at genoprette systemer efter et angreb, og at vide hvem man skal kontakte, hvis man bliver angrebet. 

Hos CyberNordic har vi mange års erfaring med at rådgive virksomheder omkring, hvordan man kan forebygge og reagere, hvis man bliver udsat for et DDoS-angreb. 

Læs mere om, hvordan du kan beskytte dig mod DDoS-angreb på vores netværksbaserede angreb, IoT botnets og Terabit DDoS angreb. Du kan også finde mere information om vores forskellige sikkerhedsløsninger på denne side.

Tag din virksomheds sikkerhed til det næste niveau med CyberNordic

Hos CyberNordic ved vi, hvor vigtigt det er at have helt styr på sin internetsikkerhed. Tiden og trusselsniveauet er løbet fra de traditionelle antivirusprodukter, som de fleste virksomheder benytter i dag, hvorfor rigtig mange er sårbare overfor for eksempel DDoS angreb.

Virksomhederne har behov for en skærpet sikkerhedsløsning, hvor erfarne sikkerhedsfolk holder øje med de trusler, der rammer virksomheden! 

Hos CyberNordic tilbyder vi flere sikkerhedsløsninger, herunder en særlig overvåget antivirus-løsning. Det særlige ved vores løsning er, at den ikke kun vurderer selve truslen, men også den “adfærd”, ukendte mønstre og hændelser, som den medfører i dine enheder, hvad enten det er en tablet, smartphone eller computer.

Hos CyberNordic overvåger vi jeres digitale enheder og de trusler, de udsættes for. Skulle der ske en hændelse på en computer, server eller mobil enhed, blokerer vi enheden, kontakter jer og finder en fælles løsning på problemet.

Vi tilbyder cybersikkerhedsløsninger der lever op til de sidste nye krav for små og store virksomheder. Dette gælder også NIS 2-direktivet

Vi er blandt Danmarks førende sikkerhedseksperter og har mange års erfaring med at arbejde med både små og store virksomheder. Før vi etablerede CyberNordic har vi solgt og leveret mange forskellige typer af IT-løsninger og services til nogle af Danmarks og Nordens største private og offentlige organisationer. Hos os får du Cybersikkerhedsløsninger til en pris og et omfang der matcher din virksomheds risiko, branche og størrelse.

Hvis du har yderligere spørgsmål om, hvordan du kan forbedre din internetsikkerhed, eller hvis du har brug for hjælp med andre aspekter af din online sikkerhed, er du velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at styrke din internetsikkerhed.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning