Cyber security
cyber security CyberNordic

Informationssikkerhed vs IT-Sikkerhed

I en digitaliseret verden er IT-sikkerhed blevet en topprioritet for virksomheder over hele kloden. Men for mange danske virksomheder, især de mindre, kan definitionen mellem informationssikkerhed og IT-sikkerhed være uklar. Det er vigtigt at forstå, da de på den ene side er tæt forbundne, men stadig ikke det samme. På denne side kan du blive klogere på disse to begreber.

Hvad er Informationssikkerhed? 

Informationssikkerhed handler om at beskytte virksomhedens data fra uautoriseret adgang, offentliggørelse, forstyrrelse, ændring eller ødelæggelse. Det dækker over en bred vifte af processer, politikker og procedurer, der sikrer integriteten, fortroligheden og tilgængeligheden af generel information.

Informationssikkerhed i en lille dansk virksomhed 

For små danske virksomheder kan udfordringerne ved at implementere robust informationssikkerhed være mange.

Både begrænsede økonomiske ressourcer og manglende viden om best practices er typiske årsager hertil. Men det kan man ikke bruge som en undskyldning. For på den ene side bliver cyberangreb stadig mere udbredte og mere sofistikerede.

Og på den anden  side står lovgivningen på området, som bliver stadig strammere og mere kompleks. Lovgivningen på dette område findes i EU’s Persondataforordning (GDPR). GDPR loven har sat nye standarder for, hvordan virksomheder skal håndtere personlige data. Overtrædelser kan resultere i betydelige bøder, hvilket gør det endnu vigtigere for virksomheder at sikre, at de overholder lovgivningen

Hvad er IT-sikkerhed? 

Mens informationssikkerhed fokuserer på beskyttelse af data, drejer IT-sikkerhed sig om at beskytte af de systemer, der lagrer og behandler dine data. Dette inkluderer beskyttelse mod malware, ransomware og andre trusler, der kan kompromittere virksomhedens IT-infrastruktur. 

CyberNordic’s tilgang til IT-sikkerhed, herunder vores Overvåget Antivirus, er et eksempel på, hvordan moderne løsninger kan hjælpe virksomheder med at beskytte sig mod disse trusler.

Organisation og kultur 

Mange tror, at IT-sikkerhed ‘bare’ handler om at investere i det rigtige produkt eller den rigtige løsning. Men det er kun den ene side af mønten. En anden ting, der er mindst lige så vigtig, hvis man ønsker at være sikker, er den kultur man har i virksomheden, når det kommer til IT-sikkerhed. 

En proaktiv sikkerhedskultur, hvor medarbejdere er uddannet og opmærksomme på potentielle trusler, kan således være afgørende for at man forhindrer et potentielt cyberangreb. 

Dette inkluderer også at medarbejdere er trænede i at spotte potentielle phishing-angreb, ved at man ikke deler kodeord, og at man ikke klikker på mistænkelige links. 

Lovgivning omkring IT-sikkerhed 

Ligesom det er tilfældet med persondata, så er det også EU, der sætter de juridiske rammer for, hvilke krav man skal leve op til, når det kommer til IT-sikkerhed. EU’s NIS 2 direktiv indeholder stadig strengere krav til, hvordan man skal arbejde med IT-sikkerhed. 

Og på mange måder minder denne lov om GDP-loven, når man kigger på de retlige konsekvenser ved ikke at overholde loven, da der i tilfælde af brud også i disse tilfælde kan uddeles meget store bøder. Og ledelsen gøres ansvarlig for hele virksomhedens IT-sikkerhed og brud på samme. 

Få taget temperaturen på jeres IT-sikkerhed med en sårbarhedsscanning 

Hos CyberNordic ved vi af erfaring, hvor svært det kan være at have helt styr på sin IT-sikkerhed. Men bare rolig, vi er her for at hjælpe. Vi tilbyder således sikkerhedsvurderinger og sårbarhedsscanninger af din virksomheds IT-sikkerhed. 

Med vores sårbarhedsscanninger kan vi hjælpe dig med at sikre dig mod potentielle sikkerhedstrusler, der kan udnyttes af en potentiel angriber. Ved en sårbarhedsscanning, gennemgår vi dine systemer og forsøger at finde hullerne i din sikkerhed.

Dette gøres ved at vores sikkerhedseksperter gennemgår de indsamlede resultater og giver detaljerede anbefalinger til at rette op på sårbarhederne. Vi hjælper jer ydermere med at prioritere, hvilke trusler der skal løses først samt med at implementere effektive løsninger for at forhindre udnyttelse af sårbarhederne.

Hvorfor skal du vælge CyberNordic?

Hos Cyber Nordic udvikler vi IT-sikkerhedsløsninger, som lever op til de sidste nye krav fra myndighedernes side, og som holder hackere fra døren. 

Vi er blandt Danmarks førende sikkerhedseksperter og har mange års erfaring med at arbejde med både små og store virksomheder. 

Før vi etablerede CyberNordic, har vi solgt og leveret mange forskellige typer af IT-løsninger og services til nogle af Danmarks og Nordens største private og offentlige organisationer. Hos os får du cybersikkerhedsløsninger til en pris og i et omfang, der matcher din virksomheds risikoprofil, branche og størrelse.

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe dig med dine online sikkerhedsproblemer og spørgsmål.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomFind din IT-løsning